Parman betonielementit ja muut tuotteet nyt myös Urakoitsijan tuotetieto -palvelusta

Rakennustiedon johtamassa TEHO-hankkeessa on kehitetty rakennusalan digitaalista tuotetiedon hallintaa. Hankkeen tiimoilta kehitetyn Urakoitsijan tuotetieto - sovelluksen avulla hankkeen eri osapuolet saavat tuotetiedot käyttöön yhden luukun periaatteella. Parman tuotteet ja niihin liittyvät dokumentit löytyvät nyt RT tuotehakemistosta, mistä ne ovat sähköisesti saatavilla.

Vuonna 2013 Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli 4000 isoa rakennushanketta, joissa kaikissa käsiteltiin merkittävät määrät tuotetietoja, tallennettiin ja tulostettiin mappeihin Doppeja ja muita dokumentteja. Rakennustiedon TEHO-hankkeessa kehitetyt palvelut kokoavat nämä tiedot sähköiseen palveluun.

Tuotetiedon lisäksi samasta palvelusta ovat siis saatavilla tuotteeseen liittyvät dokumentit, kuten suunnitteluohjeet, sertifikaatit, suoritustasoilmoitukset ja laadunvarmennustodistukset.

Rakennushankkeeseen ryhtyvä voi uuden sovelluksen avulla laatia rakennuksen sähköisen tuoteselosteen ja tallentaa sen liitteineen sähköisessä muodossa.

”TEHO-hankkeella on laskettu saavutettavan yli 100 miljoonan euron säästöt vuodessa. Jo pelkät työajan säästöt ovat 20 miljoonan euron luokkaa. Lisäsäästöt syntyvät tuottavuuden, laadun ja luotettavuuden paranemisen kautta”, kertoo liiketoimintajohtaja Kimmo Lehtonen Rakennustieto Oy:sta.

”Parmalla asiat ovat kunnossa ja tuotetietojen liittäminen palveluun onnistui mutkattomasti”, Lehtonen jatkaa.

Digitaalisuus parantaa rakentamisen tuottavuutta

Parma panostaa vahvasti digitaalisuuteen mm. tietomallien hyödyntämiseksi ja sujuvien tietovirtojen varmistamiseksi rakennusprosessissa. Liittyminen Rakennustiedon tuotetieto –sovellukseen tukee tätä tavoitetta.

”Yhden luukun periaatteessa on paljon järkeä ja se helpottaa asiakkaidemme toimintaa. Siksi halusimme olla ensimmäisten joukossa mukana tässä palvelussa”, myyntijohtaja Jarmo Viljanen kiteyttää.

Tutustu Urakoitsijan tuotetieto –palveluun täällä.

 

Lisätietoja:
Jarmo Viljanen, myyntijohtaja, Parma Oy
puh. 020 577 5521
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kimmo Lehtonen, liiketoimintajohtaja, Rakennustieto Oy
puh. 040 502 1705
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.