Parmalle sakkoja Uuraisten tehtaan tapaturmasta

Betonielementtien valmistaja Parma Oy ja kaksi sen työntekijää on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin Uuraisilla helmikuussa 2015 sattuneesta ja työntekijän kuolemaan johtaneesta työtapaturmasta.

Kuolemaan johtanut työtapaturma sattui Uuraisten tehtaan ontelolaattatuotannossa 12. helmikuuta 2015, kun betonityöntekijä puristui kahden laitteen väliin.

Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan tapaus täyttää työturvallisuusrikoksen tunnusmerkistön, josta johtuen se langetti Parma Oy:lle 40.000 euron yhteisösakon. Lisäksi tehtaan työnjohtaja ja tehdaspäällikkö tuomittiin päiväsakkoihin.

Parman va. toimitusjohtaja Jarmo Viljasen mukaan Uuraisten onnettomuus ja siihen liittyvä oikeusprosessi ovat olleet raskaita kokemuksia kaikille asianosaisille. Tapaus on painanut parmalaisten mieliä myös muilla tehdaspaikkakunnilla.

”Uuraisten työtapaturma järkytti meitä kaikkia, sillä olimme käynnistäneet määrätietoisen työturvallisuuden kehittämisohjelman jo vuonna 2007. Rakennusteollisuuden tavoitteena on kitkeä alan työtapaturmat kokonaan vuoteen 2020 mennessä. Olemme sitoutuneet vahvasti tähän samaan tavoitteeseen”, Viljanen painottaa.


Lisätietoja:
Jarmo Viljanen, va. toimitusjohtaja
puh. 020 577 5521
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.