Parma pokkasi Betonijulkisivu-palkinnon

Vuoden 2017 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon voittaja on helsinkiläinen Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy. Palkittu kohde on Helsingin Kruunuvuorenrannan koonta-asema, jonka näyttävät betonielementit on valmistettu Parman Kangasalan tehtaalla.


Voittaneessa työssä yhdistyvät tuomariston mielestä arkkitehtisuunnittelu sekä innovatiivinen kolmiulotteinen julkisivuratkaisu.

”Koonta-asema on oivallinen esimerkki betonin käytöstä, jossa julkisivujen veistoksellisuus ja vivahteikas värimaailma korostavat rakennusmateriaalin tarjoamia mahdollisuuksia. Julkisivut kertovat arkkitehtonisesta kunnianhimosta ja taidosta”, tuomaristo kiittää.

Parman myyntipäällikkö Satu Parikka luonnehtii palkintoa merkittäväksi tunnustukseksi alan uusille innovaatioille. Samalla se osoittaa, että plastisena materiaalina betoni taipuu myös arkkitehtonisesti ja visuaalisesti näyttäviin kohteisiin.

“Näiden asioiden parissa on tehty kehitystyötä jo vuosia ja nyt tulokset alkavat näkyä. Olemme silti vasta kehityspolun alkupäässä. Nykyajan betonin mahdollisuudet ovat rajattomat ja uusia sovelluksia keksitään lisää jatkuvasti”, Parikka muistuttaa.

Betoniteollisuus ry:n arkkitehtuuripalkintokilpailun tarkoituksena on tuoda esiin toteutettuja onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Tärkeimpiä arvosteluperusteita ovat julkisivun arkkitehtoninen kokonaisuus, yksityiskohtien suunnittelu, betonin ominaisuuksien laadukas hyödyntäminen, uuden kehittäminen ja kohteen soveltuminen ympäristöön.

Lisätietoa:
http://betoni.com/betonijulkisivu-arkkitehtuuripalkinto-2017/